webleads-tracker

In het kader van zijn MVO-beleid plaatst de ALIPA Group milieuvriendelijkheid bovenaan zijn prioriteitenlijst. De Groep zet zich elke dag in om zijn impact op het milieu te verminderen. Een van de manieren om te zorgen voor het milieu, is het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Daarom heeft de ALIPA Group een beleid aangenomen van ecomobiliteit, van duurzame mobiliteit. De Groep overweegt transportoplossingen die minder schadelijk zijn voor het milieu en kan al een aantal successen rondom het concept van duurzame mobiliteit op zijn conto schrijven. Zo wordt het personeel bijvoorbeeld gestimuleerd om voor het woon-werkverkeer dagelijks te carpoolen.

En er zijn maatregelen genomen om reizen door het personeel zoveel mogelijk te beperken. “Gezien de grote afstand die medewerkers afkomstig uit de Duitstalige regio in België moeten afleggen, huren wij een kantoorruimte in Weiswampach waarvan deze medewerkers één dag per week gebruik kunnen maken. Wij vergemakkelijken telewerken voor zover dat wettelijk is toegestaan en stimuleren met volle overtuiging het gebruik van moderne communicatiemiddelen, omdat die het heen-en-weer reizen beperken”, verklaart Michèle Detaille.

Zo doen de verkoopsmedewerkers regelmatig aan videoconferencing en wanneer ze dan toch op pad moeten, plannen ze de routes en de afspraken zodanig dat ze bij zoveel mogelijk klanten langs kunnen gaan en het aantal af te leggen kilometers kunnen beperken

No-Nail Boxes logo print version